Δευτέρα
18
Σεπτέμβριος
Back
Ανατολική Αττική -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: H κακοκαιρία Daniel «χτυπά» τον Χαρδαλιά -Ποιοι δήμαρχοι προηγούνται (γραφήματα)

Ανατολική Αττική -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: H κακοκαιρία Daniel «χτυπά» τον Χαρδαλιά -Ποιοι δήμαρχοι προηγούνται (γραφήματα)

Προβάδισμα Χαρδαλιά αλλά με ποσοστά σημαντικά χαμηλότερα από αυτά της ΝΔ στην περιοχή στις εκλογές του Ιουνίου, καταγράφει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στην Ανατολική Αττική, που διεξήχθη από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2023 σε δείγμα 1720 πολιτών, εκ των οποίων τα 1393 με την online έρευνα και τα 327 με την τηλεφωνική έρευνα, με ποσοστώσεις δήμων ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθένα από τους δήμους που ερευνήθηκαν.

Συγκεκριμένα:

-Ο υποψήφιος της ΝΔ Ν. Χαρδαλιάς φαίνεται ότι, όπως και άλλοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι, κυρίως, περιφερειάρχες και δήμαρχοι σε μεγάλους δήμους, να πληρώνει την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης σε Θεσσαλία, Έβρο αλλά και Αττική, καταγράφοντας 39,1%, δηλαδή, 7,5 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό της ΝΔ στην Ανατολική Αττική στις εκλογές του Ιουνίου (46,66%).

-Ακολουθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ. Σγουρός, που υπερδιπλασιάζει το ποσοστό του κόμματος του στις εκλογές του Ιουνίου (8%), καταγράφοντας 17,4%.

-Στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (15,5%) βρίσκεται η δύναμη του Γ. Ιωακειμίδη, που στηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Ο υποψήφιος του ΚΚΕ (7,2% στις εκλογές του Ιουνίου) Γ. Πρωτούλης, καταγράφει, επίσης, σχεδόν το ίδιο ποσοστό (6,9%)

-Το ποσοστό των αναποφάσιστων (ΔΞ/ΔΑ) φτάνει στο 8,9%, ενώ το 8,1% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους υποψηφίους περιφερειάρχες Αττικής

Αναφορικά με τους δήμους της Ανατολικής Αττικής:

-Στον δήμο Αχαρνών Θρακομακεδόνων, καταγράφει προβάδισμα ο νυν δήμαρχος Σπ. Βρεττός, ο οποίος έχει μέτρια εικόνα (50% «λίγο ικανοποιημένοι από το έργο του), ενώ για την είσοδο στο β΄ γύρο παλεύουν ο Χρ. Ηλιάδης και ο Β. Τοπαλλιανίδης (Λαϊκή Συσπείρωση).

-Στο δήμο Μαραθώνος ο νυν δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο, καταγράφοντας ποσοστό 60,5% και, βεβαίως, εκλέγεται από τον α΄ γύρο.

-Στο δήμο Παλλήνης η αρνητική εικόνα του, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, επί τρεις τετραετίες νυν δημάρχου Θ. Ζούτσου οδηγεί στο προβάδισμα ενός πρώην υφυπουργού του ίδιου κόμματος Χρ. Αηδόνη (35,1 έναντι 30,1%), με το αποτέλεσμα να είναι ανοικτό για το β΄ γύρο.

-Στο δήμο Σαρωνικού, απ’ όπου έχει ήδη απέλθει ο Π. Φιλίππου (σ.σ. για το λόγο αυτό δεν καταγράφεται ικανοποίηση από το δήμαρχο), φαίνεται να κερδίζει και μάλιστα από τον α΄ γύρο (44,6%) ο Δ. Παπαχρήστου.

-Ισχυρό προβάδισμα με 38,9% στον α΄ και 41,1% στον β΄, καταγράφει στο δήμο Παιανίας ο νυν δήμαρχος Ι. Μάδης, ο οποίος μοιάζει να μην έχει ισχυρό αντίπαλο για το β΄ γύρο, καθώς ο πρώην δήμαρχος Σπ. Στάμου βρίσκεται στο 16,8% την πρώτη Κυριακή και μόλις 23,2% την δεύτερη.

-Μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν στο δήμο Ωρωπού ο, με ιδιαίτερα αρνητική εικόνα (62,1% ζητούν να μην επανεκλεγεί) νυν δήμαρχος Γ. Γιασημάκης (28,7%) και ο Δ. Κιούσης (28,4%) με 1 στους 5 πολίτες (ποσοστό 21,1%) να δηλώνουν αναποφάσιστοι (ΔΞ/ΔΑ) και το 21,9% να μην ψηφίζει κανέναν από τους δύο. Να σημειωθεί ότι μετά την μη ανάδειξη από το Πρωτοδικείο της υποψηφιότητας του Δ. Βελτανιώτη δημοσιεύει μόνο τα ποσοστά των δύο πρώτων.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανατολική Αττική

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!