Αυτοδιοίκηση: Έντονες αντιδράσεις για συνεργασία ΝΔ-ΧΑ υπό το βλέμμα Μητσοτάκη

  • Απο stergios
  • 19 Οκτωβρίου 2019 - 10:32
  • Comments Off

Στο επίκεντρο αντιδράσεων αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη και ομιλία του σήμερα στην Καλαμάτα. Η αιτία των διαμαρτυριών δεν είναι άλλη από την σύμπραξη του υποστηριζόμενου από τη ΝΔ δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος προτάθηκε από τον δήμαρχο για πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Όλα αυτά ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο Δ. Κουκούτσης απολογείται την Πέμπτη στο Εφετείο Αθηνών στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η σύμπραξη δημοτικής αρχής με τον Δ. Κουκούτση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ολόκληρη την αντιπολίτευση του Δήμου. Σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Καλαμάτα για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν στείλει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα:

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ανοικτή επιστολή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων
Κύριε πρωθυπουργέ,
σας καλωσορίζουμε στην ιστορική πόλη της Καλαμάτας. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας τα μείζονα προβλήματα του Δήμου μας.
Επ’ ευκαιρία της επίσκεψής σας, επιθυμούμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας ένα ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου μας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, με επιλογή του έδωσε θέση ευθύνης και πρότεινε από την πλευρά της πλειοψηφίας στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, τον υπόδικο και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτριο Κουκούτση, για την προεδρία.
Η εκλογή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δημάρχων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, που επίσης υποστηρίχτηκαν από το κόμμα σας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παράλληλα, ο Δημήτριος Κουκούτσης τοποθετήθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας ως μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπεφρασμένη πολιτική σας θέση για τα πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκλείει τέτοιου είδους συνεργασίες με πρώην στελέχη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και δη αμετανόητα όπως ο κ. Κουκούτσης.
Θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτησή σας, ως πρωθυπουργού, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με τιμή
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΟΝΙΑ ΚΟΥΖΗ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Ο πρωθυπουργός μιλάει το μεσημέρι σε εκδήλωση στo Μέγαρο Χορού, με θέμα την επίδραση των επενδύσεων σε έναν τόπο με παράδειγμα το Costa Navarino.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΔ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!