Δ.Ηρακλείου: Έντονη αντιπαράθεση για τη «σύμπραξη μειοψηφίας» τεσσάρων παρατάξεων

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για σύμπραξη με την παράταξη «Ηράκλειο για όλους» (Σισαμάκης) και την στήριξη των παρατάξεων «Συνεργασία για το Ηράκλειο» (Κουκιαδάκης) και «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» (Βασιλάκης). Στο επίκεντρο, το γεγονός ότι η συμμαχία έχει μόνον 19 από τις 49 έδρες του νέου δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 375″ (Κουράκης), σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο κ. Δήμαρχος επέλεξε να στηριχθεί στη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό αποτελεί πρόκληση για τη Δημοκρατία, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας. Όσοι οργάνωσαν αυτήν την κατ’ επίφαση διαβούλευση, φέρουν ακέραια την ευθύνη των πράξεων τους. Ο λαός του Ηρακλείου θα τους κρίνει για την περιφρόνηση που επέδειξαν στους θεσμούς και στην πρόσφατα εκφρασμένη βούληση του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο Δήμαρχος επέλεξε την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων  της ΝΔ , χωρίς καν  την λεκτική τους αποδοκιμασία, διαλέγοντας  παλαιοκομματικού χαρακτήρα επιλογές συντηρητικής  πολιτικής ,που ουσιαστικά ακυρώνουν  τον ρόλο δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, αποτελούν  ένα  αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης», τονίζεται και από παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» (Λυγερός)

Στο ίδιος μήκος κύματος και η «Σύμπραξη Δημοτών» (Ινιωτάκης): «Χάθηκε η ευκαιρία για τη δημιουργία μεγάλης δημοτικής πλειοψηφίας για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για τον Δήμο Ηρακλείου. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αναλαμβάνουν απόλυτα την ευθύνη για την μη συγκρότηση μεγάλης δημοκρατικής δημοτικής πλειοψηφίας και εγκαινιάζουν, εν πλήρη συνείδηση, μια πορεία μειοψηφίας έναντι των μεγάλων ζητημάτων της πόλης και των πολιτών. Η ευθύνη είναι όλη δική τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ, ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!