Αθήνα: Εκδίκαση για προσωρινή παραμονή 200 συμβασιούχων Καθαριότητας

Στις 11 το πρωί εκδικάζεται στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων η εξ αναβολής προσφυγή περίπου 200 συμβασιούχων της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση προσωρινής διαταγής για παραμονή τους στην υπηρεσία μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, στο σύνολο των περίπου 450 συμβασιούχων, αφού χωρίστηκαν σε έξι ομάδες, λόγω του μεγάλου αριθμού, η υπόθεσή τους δικάστηκε από δύο διαφορετικούς δικαστές: ο ένας εξέδωσε εντολή για προσωρινή παραμονή των μισών στο δήμο, ενώ στον άλλο δικαστή οι συμβασιούχοι ζήτησαν και πήραν αναβολή της εκδίκασης για σήμερα.

Σήμερα, αναμένονται να πληρωθούν περίπου 100 διμηνίτες από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος του χρωστά 1,5 μήνες μισθό, ενώ προχθές πληρώθηκαν οι πρώτοι 100.

Συμβασιούχοι ΔΑΕΜ: Καταγγελίες για διάσπαση μετώπου συμβασιούχων

Σημειώνεται πως αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής τους πήραν την περασμένη Τετάρτη και οι συμβασιούχοι-διοικητικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της ΔΑΕΜ (περίπου 250 άτομα στο σύνολο) για τις 5 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπήρξε μεγάλη ένταση και διαπληκτισμός με προσωπικές αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου του ΣΕΔΑ Βασίλη Πολυμερόπουλου και μικρής ομάδας συμβασιούχων που πρόσκεινται στον αριστερό χώρο.

Όπως, δε, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους «αν ο δήμος διατηρήσει την αρνητική του στάση (κάτι παραπάνω από σίγουρο) και στις 5 Οκτωβρίου και τυπικά το κεφάλαιο για τους συμβασιούχους κλείνει οριστικά…

»Στο «παιχνίδι» έχουν μπει πλέον και παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας που παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες και αγωνιστές, προσεκλύοντας συμβασιούχους προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

»Οι μονομερείς ενέργειες και η έλλειψη πλέον συνεννόησης μεταξύ των συμβασιούχων των υπηρεσιών του δήμου για κοινή δράση σχεδόν σίγουρα έχουν καταδικάσει τον αγώνα τους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!