Αργυρούπολη-Ελληνικό: 24ωρο λουκέτο στο δήμο, διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Αργυρούπολη-Ελληνικό: 24ωρο λουκέτο στο δήμο, διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ

Σε κλείσιμο του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού προχωρεί αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr*, ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, διαμαρτυρόμενος για την «ασφυξία» στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι λόγω των περικοπών στους ΚΑΠ. «Φτάνει πια η υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της στους πολίτες», σημειώνει σε δηλώσεις του. Άλλωστε, δεν είναι μακριά οι προειδοποιήσεις Κοιμήση και Ουσουλτζόγλου περί λίστας με παραιτήσεις δημάρχων, εάν συνεχιστεί αυτή η οικονομική δυσπραγία στην Αυτοδιοίκηση.

Στις 11 το πρωί, δημοτική Αρχή, υπάλληλοι και δημότες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αιτήματα:

  • Να αποδοθούν άμεσα οι αναγκαίοι για την επιβίωση των δήμων συμφωνημένοι και οι παρακρατημένοι πόροι.
  • Να μην γίνουν απολύσεις συμβασιούχων και να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων με μόνιμο προσωπικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού:
Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι περικοπές ξεπέρασαν πλέον το 50% και συνεχίζονται!

Ταυτόχρονα έχουν επωμισθεί πολλές νέες -κρίσιμες για τους δημότες-υπηρεσίες και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οι δυσκολίες για τους δήμους γίνεται ακόμη μεγαλύτερες λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό  μετά το πάγωμα των προσλήψεων και τις απολύσεις συμβασιούχων.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι δήμοι θα καταρεύσουν με βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες.

Αποτελεί στάση ευθύνης για εμάς να πούμε «ως εδώ». Φτάνει πια η υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης είμαστε αποφασισμένοι να μην κλείσουμε παιδικούς σταθμούς, να μην καταργήσουμε προγράμματα κοινωνικής προστασίας , να μην υποβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του δήμου στους πολίτες.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με όλη την αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθούν λύσεις.

 

* εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!