Απολύθηκαν 13 συμβασιούχοι από ΔΕΥΑ εν μέσω λειψυδρίας
Με απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης δεν εγκρίθηκε η παράταση των συμβάσεων 13 εργαζόμενων που απασχολούνταν μέσω του προγράμματος COVID-19 στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έμειναν χωρίς εργασία, αφού μετά την απόφαση του δικαστηρίου απολύονται! Πρόκειται για συμβασιούχους που είχαν ενταχθεί στην υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις από το 2020 και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευση σε ολόκληρη τη Λέσβο. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε σε μια περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη για το νησί, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, βρίσκεται εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ενώ η ΔΕΥΑΛ αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης.
Την οργή και την αγανάκτησή του για την απόφαση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, σε μια ΤΡΑΓΙΚΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΔΕΥΑΛ, με ένα νησί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, αποφάσισαν να ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ τις συμβάσεις 13 εργαζομένων… από τους συνολικά 20 που επανδρώνουν τα συνεργεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης για όλη τη Λέσβο! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…»
Ο κ. Βάλεσης ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, αλλά και ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Βασίλης Μαμώλης, είχαν ζητήσει επίμονα τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων, τουλάχιστον για 2-3 μήνες ακόμη.
Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΥΑ Λέσβου είχε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόνκαι ο Σύλλογος Εργαζομένων της εταιρίας. Τόνιζαν πως ο αριθμός των εργαζομένων είναι μόλις 62 όταν το οργανόγραμμα προβλέπει 195 θέσεις. Σύντομα τόνιζαν ότι θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία εννέα εργαζόμενοι και έτσι το δυναμικό της επιχείρησης θα περιοριστεί στους 53. Και υπογράμμιζαν ότι αν απολυθούν – όπως και έγινε – και οι 13 συμβασιούχοι, τότε η εταιρεία δεν θα μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του νησιού.
Προτεινόμενα άρθρα
21.05.2026 | 10:22
21.05.2026 | 07:30
21.05.2026 | 07:20






