Από το κανάλι του Δήμου στο YouTube τα δημοτικά συμβούλια Θεσσαλονίκης

«Μία ακόμη νίκη της αντιπολίτευσης που ενώθηκε, διεκδικώντας την αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη θα μεταδίδονται πλέον απευθείας από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο YouTube.

Ως Θεσσαλονίκη Μαζί, ενώσαμε τη φωνή μας με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ( «ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», «Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ-ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» )προκειμένου οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να επιστρέψουν στη διεξαγωγή τους με όρους δημοκρατικής διαδικασίας, δηλαδή με διαφάνεια, διάλογο και κατάθεση απόψεων, με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη ώστε να ενημερώνονται ουσιαστικά όλοι όσοι δημότες ενδιαφέρονται.

Επιμένουμε στην μετάδοση από το κανάλι της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης. 

Η Διοίκηση αντιθέτως είχε επιλέξει, στη συνθήκη της πανδημίας, να κάνει συνεδριάσεις διά περιφοράς με τους Δημοτικούς Συμβούλους σε απόσταση, ερήμην της πόλης. Η άρνηση της Διοίκησης για την προβολή της Συνεδρίασης από την Δημοτική Τηλεόραση  με προσχηματικές και ανυπόστατες δικαιολογίες, αφαίρεσε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον πραγματικό του ρόλο, την ουσιαστική συζήτηση και την παρουσίαση όλων των απόψεων για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Στις επανειλημμένες προτάσεις της παράταξής μας, αλλά και των λοιπών παρατάξεων που συνυπέγραψαν το κείμενο, στις επιστολές της Επικεφαλής μας Κ. Νοτοπούλου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε καταθέσει τρόπους διενέργειας Συνεδριάσεων σύννομους, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. (π. χ. σύγκληση δια ζώσης του ΔΣ έστω με εκπροσώπους από κάθε παράταξη, κατά το πρότυπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και απευθείας μετάδοση των τηλεδιασκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Τηλεόραση).

Στην άρνηση απαντήσαμε με ενότητα και επιμένοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμός που δεν αποστεώνεται.

Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμαρχος της οπισθοδρόμησης να μας γυρίσει σε εποχές Παπαγεωργόπουλου. Μαζί θα δίνουμε μάχες για την Δημοκρατία, Μαζί θα τις κερδίζουμε. 

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας θέλει κόπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαία τοπική έκφραση των δημοκρατικών θεσμών δεν «χαρίζεται» σε καμιά Διοίκηση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, YOUTUBE, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!