Ανταρσία στην Αθήνα: Ζητά έκτακτό ΔΣ για χώρο στην οδό Ιακωβάτων και τις επιθεσεις των ΜΑΤ

ημερήσια διάταξη

Η Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας καταγγέλει τις βαρβαρες εοιθεσις των ΜΑΤ του Χρυσοχοίδη σε βάρος κατοίκων στα Πατήσια. Μετα τις επιθεσεις στην Ν.Σμυρνη είναι η πρώτη φορά που ο Χρυσοχοίδης θυμήθηκε ξανα τις γειτονιές για να επιβάλουν τα καταστροφικά σχέδια του Μπακογιάννη. Δεν δίστασαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου όταν ζήτησε την άδεια για τα έργα του εργολάβου!

Στηρίξαμε με την παρουσία μας την πρωτοβουλία των κατοίκων να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς του Δήμου Αθήνας για την καταστροφή του μοναδικού ΄ελεύθερου δημόσιου χώρου στην περιοχή της Ιακωβάτων στα Πατήσια και να κινηοποιηθούν για να μην κοπούν δένρδα αλλά και για να φοντίσει η δημοτική αρχή να ανοίξει η προσχολική αγωγή σε ΄χωρους κατάλληλους και όχι τσίγγινα κοντέινερ. Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης όχι μόνον δεν φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα τους κατοίκους αλλά έστειλε τα ΜΑΤ για να καταστείλει την διαμαρτυρία των κατοίκων.

Η δημοτική αρχή σπατάλησε μια ολόκληρη διετία για να υλοποιήσει σχέδιο εγκατάστασης της δίχρονης προσχολικής αγωγής συνεχίζοντας την αδιαφορία του προηγούμενου Δημάρχου Γ.Καμίνη και τώρα εμφανίζεται να υλοποιεί «επέιγον σχέδιο»(!) Όμως, σε αυτήν διετία είχε άλλες προτεραιότητες, να βολεψει τοςυ μεγαλοεργολάβους φ’ίλους της να καταστρέψουν  την Πανεπιστημιόυ σπαταλώντας πάνω από δύο εκατομμύρια για το μεγάλο Περίπτο και τις ζαρντινέρες.

Είναι ώρα να βάλουμε φρένο στα σχέδια καταστροφής των ελεύθερων δημόσιων χώρων, πότε για χάριν των εργολάβων, του real estate και της τουριστικής βιομηχανάς  και άλλοτε γιατι οι ιδιώτες που  έχουν κατάλληλους χώρους για την στέγαση της προσχολικής αγωγής αρνούνται να τους παραχωρήσουν η να τους νοικιάσουν!

Θα μας βρούνε μπροστά τους!

Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων στα νοσκομεία, τους συλλόγους γονένων, τις κινήσεις και συνελεύσεις υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων, των πάρκων και των Λόφων, τις δημοτικές κινήσεις να δώσουμε μαζί την μάχη για την υπεάσπιση του περιβάλλοντος και του δικαι΄μωαςτος στην παιδεία που μπήκε στο στόχαστρο της Κεραμέως από τα προνήπια μέχρι τος φοιτητές

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε Χρήστο Τεντόμα

Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά κατά των κατοίκων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, στην Οδό Ιακωβάτων μετά την πραγματοποίηση μεγάλης συνέλευσης κατοίκων με αφορμή και το κόψιμο δένδρων από εργολάβο.

Ο χώρος εγκαινιάστηκε από την τέως Δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη το 2005 με δήλωση “παραδίδουμε μια ανάσα ζωής για τους κατοίκους, δημοτικό πάρκινγκ και παιδική χαρά.” Δεν αποτελεί “αδόμητο οικόπεδο» αλλά εγκατάσταση του Δήμου Αθήνας , με συντήρηση από την υπηρεσία Πρασίνου. Αποτελεί την μοναδική έξοδο εκατοντάδων κατοίκων από τις πολυκατοικίες τους για περπάτημα, παιχνίδι για τα παιδιά, βόλτα για τα ζώα, αλλά και πάρκινγκ για εργαζομένους και τους ασθενείς του νοσοκομείου Παμμακάριστος καθώς και πάρκινγκ για τους κατοίκους παρακείμενου δρόμου όπου διεξάγεται Λαϊκή Αγορά.

Η επιλογή ως αδόμητο οικόπεδο για εγκατάσταση κοντέινερ της προσχολικής αγωγής καταστρέφει βάναυσα την “ανάσα ζωής»¨των κατοίκων η οποία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα τρόπο. Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να ενημερώσει τους κατοίκους και να ακούσει τις απόψεις τους μετατράπηκε σε τρομοκρατική εκστρατεία την Παρασκευή 9 Ιούλη με επίθεση κατά ογδοντάχρονων ανθρώπων(!) για να επιβληθεί με την βια των ΜΑΤ ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής.

Απαιτούμε να μην κοπεί ούτε ένα δένδρο και να διατεθεί άμεσα άλλος χώρος για την εγκατάσταση της προσχολικής αγωγής, χωρίς τσίγκινα κοντέινερ αλλά με δομές αξιοπρεπείς και κατάλληλες για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

 Ζητάμε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με θέμα

“Προστασία του πράσινου με διακοπή της κοπής δένδρων στον χώρο της οδού Ιακωβάτων-Λ.Ν.Ιωνίας-Δ.Ράλλη ΟΤ92082, κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτιρίου και παύση εργασιών για την εγκατάσταση οικίσκων της προσχολικής αγωγής, ανεύρεση χώρου για την εγκατάσταση των δομών της προσχολικής αγωγής στο 5ο διαμέρισμα”

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΜΑΤ, ΔΣ ΑΘΗΝΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]