Ανοιχτή Πόλη: Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
Γυμνάσια-Λύκεια

Ανοιχτή Πόλη: Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά

“Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάτων μαθητών και μαθητριών νηπιαγωγείου της Κυψέλης για λόγους ξενοφοβικής προπαγάνδας χτυπά το καμπανάκι της εγρήγορσης απέναντι στον ακροδεξιό λόγο του μίσους.” τονίζει με ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη.

Και συνεχίζει: “Ο κατάλογος των ονομάτων, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε και από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνο (για να “κατέβει” μπροστά στη δικαιολογημένη κατακραυγή) στοχοποίησε παιδιά μεταναστών με σκοπό να καλλιεργήσει ξενοφοβικά και μισαλλόδοξα ανακλαστικά. Η Ανοιχτή Πόλη απηύθυνε την παρακάτω επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 6ης Δημοτικής Κοινότητας:

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Πρόσφατα διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάλογος με τα ονοματεπώνυμα μαθητών δημόσιου νηπιαγωγείου της Κυψέλης, με προφανή σκοπό την καλλιέργεια ξενοφοβικών ανακλαστικών λόγω της παρουσίας σε αυτόν και παιδιών μεταναστών. Ο κατάλογος μάλιστα αναδημοσιεύτηκε και σε λογαριασμό βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, γνωστού για τις ακροδεξιές αντιλήψεις του.

Θεωρούμε ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 6ης ΔΚ και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα πρέπει να διερευνήσουν τις συνθήκες που επέτρεψαν τη διαρροή των ονομάτων των μικρών μαθητών και μαθητριών και να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενάντια σε όσους στοχοποίησαν μικρά παιδιά για να υποστηρίξουν τον ρατσιστικό τους λόγο, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που προτίθεστε να αναλάβετε σχετικά.”

Για την Ανοιχτή Πόλη, κάθε παιδί που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία των ελληνικών σχολείων, αποτελεί πλούτο για την ταυτότητα της πόλης. Τα σχολεία μας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά για όλα τα παιδιά. Οι ακροδεξιές κραυγές θα σβήνουν μπροστά στην αποφασιστικότητά μας να ζούμε σε μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!