ΡΟΗ
προηγ επομ

Ανοιχτή Πόλη: Η σημασία της κατοχύρωσης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της Ιακωβάτων 

ημερήσια διάταξη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/07, η Ανοιχτή Πόλη έθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του σχεδίου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή με αφορμή τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση οικίσκων στον ελεύθερο χώρο της οδού Ιακωβάτων.

Σύμφωνα με την Ανοιχτή Πόλη, «ο συγκεκριμένος χώρος, ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους σε μια κατεξοχήν πυκνοδομημένη γειτονιά της Αθήνας, είχε παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους μετά από πολύχρονες διεκδικήσεις. Στις εύλογες αντιδράσεις για την αλλαγή της χρήσης του, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν απάντησε με πειστικά επιχειρήματα και διάλογο αλλά επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στους κατοίκους.

Απέναντι σε αυτές τις λογικές, καλέσαμε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί το ομόφωνο ψήφισμα του συμβουλίου της 5ης Δημοτικής Κοινότητας κατά της κοπής δέντρων στον χώρο και να προχωρήσει άμεσα στην εξέταση των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί.

Ως αυτονόητο βήμα για την κατοχύρωση του χαρακτήρα του χώρου, καταθέσαμε ψήφισμα για τον πολεοδομικό χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, ώστε να αποδοθεί ως τέτοιος στη γειτονιά μετά την προσωρινή του χρήση για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Δυστυχώς η πρότασή μας συνάντησε την αναιτιολόγητη άρνηση της δημοτικής αρχής.».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]