αδικαιολόγητη-η-καθυστέρηση-ολοκλήρ-1431908
ΔΗΜΟΙ | 25.07.2025 | 15:15

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κατασκευής της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα δέκα σοβαρά θέματα που ανέδειξε και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “ΌΛΟΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ενδεικτικά αναφερθήκαμε σε 10 σοβαρά θέματα:

  1. Στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κατασκευής της κεντρικής πλατείας που επιφέρει δυσμενή αποτελέσματα στην ποιότητα της πόλης και προκαλεί μείωση των εσόδων των καταστημάτων.
  2. Στην άμεση Επαναλειτουργία του Μαρία Έλενα ως Κινηματογράφου στη δημοτική κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες πρώτης προβολής για όλη την οικογένεια.
  3. Την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής της γειτονιάς 3-4 στο Καματερό.
  4. Τη δημιουργία ειδικού γραφείου στο δήμο για τη διασύνδεση των σχολείων με νέα προγράμματα για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των σχολείων.
  5. Την οριστικοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου εξασφάλισης κοινόχρηστων χώρων ΕΣΕΚΚ για να ιεραρχηθούν οι σπουδαιότεροι χώροι ώστε κατά προτεραιότητα να διασφαλιστούν και να ύπαρξη η δυνατότητα συμβολής του πράσινου ταμείου. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα καθώς όπως αναφέρει η τεχνική υπηρεσία η έλλειψη του ΕΣΕΚΚ δεν μας επιτρέπει την όποια χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να χάνονται πόροι, ζωτικής σημασίας για το δήμο.
  6. Την αλλαγή χρήσεων γης στην πολεοδομική ενότητα του κέντρου του Καματερού, ώστε σε όλες τις κύριες οδούς να μπορούν να δίνονται άδειες λειτουργίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα καθώς σήμερα δίνονται άδειες λειτουργίας για συγκεκριμένες κατηγορίες.
  7. Την τροποποίηση του σχεδίου πόλης έτσι ώστε στα ισόγεια των κτηρίων της δημοτικής ενότητας του Καματερού να μπορούν να δημιουργούνται καταστήματα μεγαλύτερα των 80 τ.μ..
  8. Την δημιουργία Έξυπνων και Ασφαλών Διαβάσεων για Μαθητές και Πεζούς.
  9. Την εμβάθυνση των τοπικών Δημοψηφισμάτων ώστε πρώτα να ενημερώνονται οι συμπολίτες μας και μετά να μπορούν να αποφασίζουν για τη γειτονιά τους.
  10. Τη διεκδίκηση και την χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων. Η εξασφάλιση πόρων για επενδύσεις πρέπει συνεχώς να είναι το ζητούμενο για να μπορέσουμε ως δήμος να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν.”