4.562 παιδιά στους 76 παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων

Σε 76 ανέρχονται πλέον οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων με τον πλέον πρόσφατο το Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό του Μεταξουργείου, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 72 παιδιών, τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Οι 76 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, φιλοξενούν 4.562 παιδιά, στα οποία παρέχονται πρωινό και μεσημεριανό που παρασκευάζονται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Επίσης ετοιμάζονται άλλα 1.150 γεύματα για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών , Πόπη Γιαννοπούλου, που τους εποπτεύει, τα νήπια μένουν, κατά μέσο όρο καθημερινά, εννέα ώρες. Σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη στο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό του Μεταξουργείου, επισήμανε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται ξεπερνά το 50% και στόχος της δημοτικής αρχής είναι η κατασκευή κι άλλων τέτοιων σύγχρονων παιδικών σταθμών .

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!