Ζάκυνθος: Σύσκεψη για τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της παραλιακής Ζακύνθου μετέφεραν στον Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη οι εκπρόσωποι του συλλόγου σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αρμένης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου  Ανδρέας Ξένος, ο Αντιδήμαρχος  Διονύσης Κυβετός, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Τιμόθεος Ζώντος και η προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολεοδομίας κ. Μαριέττα Φαραού.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος τους ενημέρωσε πως εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί κανονιστική διάταξη για τα καταστήματα επί της οδού Κωνσταντίνου Λομβάρδου, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά όλοι, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Βάσει της κανονιστικής, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και οι καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να βάψουν τις προσόψεις των κτηρίων σε προκαθορισμένα χρώματα και να τοποθετήσουν τέντες με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα συνάδουν με το σχέδιο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

Επίσης, ο δήμαρχος τους επεσήμανε πως πρέπει να σταματήσει η παράνομη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, κάτω από τις στοές, με τραπεζοκαθίσματα και τους ενημέρωσε πως η Δημοτική Αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους στην περιοχή. Σημαντικό γεγονός είναι πως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συμφώνησε ομόφωνα σε όλες τις παραπάνω προτάσεις του Δημάρχου και κράτησε θετική στάση για τις αλλαγές.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες ζήτησαν περισσότερους κάδους απορριμμάτων και η πρόταση του δημάρχου ήταν προκειμένου να μην υπάρχει δυσωδία και άσχημη εικόνα να τοποθετηθούν ξύλινες κατασκευές, μέσα στις οποίες θα τοποθετηθούν οι κάδοι.

Τέλος, ο δήμος παραχώρησε το δικαίωμα στον σύλλογο επιχειρηματιών να αξιοποιήσει το τουριστικό περίπτερο, ως κιόσκι πληροφόρησης τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ, ΜΠΟΖΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!