ΥΠΟΙΚ: Τροπολογία για αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης – Ποιους αφορά

Αναστέλλεται για ένα έτος η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης  στα εισοδήματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, καθώς  και σε όσους βγάζουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, από ελεύθερο επάγγελμα, από μερίσματα και ενοίκια, μετά και την τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή.

Στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται, επίσης, και ένα νέο πλαίσιο που θα αφορά τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία, το οποίο και ορίζει ότι οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις που βρίσκονται σε αναστολή, μπορούν να ρυθμιστούν από τον Μάϊο του 21 σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2.5%.

Τι ισχύει για τους φορολογούμενους που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού

Η νέα τροπολογία ορίζει παράλληλα ότι οι φορολογούμενοι που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και έχασαν τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Οκτώβριο του 2020, με τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν να προστίθενται στο τέλος ως υπεράριθμες.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά αυτούς που έχασαν τη ρύθμισή τους από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά, και στους οποίους απαγορεύεται να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους, ανοίγουν οι πύλες ένταξης  στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Τι θα γίνει με τα δάνεια με εγγύηση δημοσίου

Σχετικά με τις οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, που προέκυψαν από καταπτώσεις δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρεται ότι μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 μηνιαίες δόσεις με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, που φτάνει μέχρι και το 100%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!