ΥΠΟΙΚ για Standard’s & Poor’s, EWG: Συνεχείες θετικές εξελίξεις, όχι μεμονωμένα γεγονότα

Για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα,  κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την  αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης  Standard’s & Poor’s και τη θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG.

Αναλυτικά:

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης  Standard’s & Poor’s  έρχεται σε συνέχεια  των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους  Moody’s και  Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις.

Παράλληλα η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης την Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση  δόσης ύψους 6.7 δισ.

Οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά την μακρά περίοδο κρίσης.»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ