Βλέπουν «τρύπα» στη χρηματοδότηση του ΚΕΑ οι θεσμοί

Ισχυρές ενστάσεις για το κατά πόσο οι πηγές χρηματοδότησης που προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2017 επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες για την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εξέφρασαν οι θεσμοί στο οικονομικό επιτελείο και την αναπλ. Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, σήμερα Χίλτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά αποδδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλέψεις με ρίσκο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το ΚΕΑ, όπως για τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από τον προϋπολογισμό του υπ. Εθνικής Άμυνας, ωστόσο παρουσίασαν συγκεκριμένο σχέδιο στους θεσμούς, προκειμένου να τους πείσουν.

Όπως εξηγούσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση γίνεται για μέτρα περίπου 400 εκατ. ευρώ.

«Προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι θα καλυφθούν απ’ το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση (σσ 1,8% του ΑΕΠ έναντι του στόχου του μνημονίου για 1,7%) ενώ έχουν αυξηθεί και κατά 300 εκατ. ευρώ η πρόβλεψη για δαπάνες στην Υγεία και στην Πρόνοια», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΕΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!