Το ποσό των 21.480 ευρώ επέστρεψε κέντρο αδυνατίσματος σε πελάτη μετά από καταγγελία

Το ποσό των 21.480 ευρώ επέστρεψε μονάδα αισθητικής και δίαιτας σε πελάτη της μετά από τη διαμεσολάβηση του Συνήγορου του Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, καταναλωτής ζήτησε να του παρασχεθούν υπηρεσίες αδυνατίσματος και αισθητικής, υπογράφοντας σειρά συμβάσεων και προκαταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 26.253 ευρώ. Αφού έκανε χρήση μέρους του προγράμματος, αποφάσισε να καταγγείλει τις συμβάσεις αυτές και ζήτησε να του επιστραφεί, όπως είχε δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το κόστος του ανεκτέλεστου μέρους των συμβάσεων, το οποίο αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες που δεν του είχαν παρασχεθεί.

Οι εκπρόσωποι της μονάδας πρότειναν αρχικά να επιστρέψουν στον πελάτη το ποσό των 8.508 ευρώ όμως εκείνος αρνήθηκε καθώς ισχυρίστηκε ότι του οφείλεται πολύ μεγαλύτερο ποσό, και υπέβαλε σχετική αναφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Στο πλαίσιο της εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς και ύστερα από δύο συναντήσεις, όπου έγινε ενδελεχής έλεγχος των αποδεικτικών στοιχείων από την αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή, Αθηνά Κοντογιάννη, οι εκπρόσωποι της μονάδας παρέδωσαν στον καταναλωτή το σώμα επιταγής που είχε εκδώσει ο ίδιος, ποσού 6.480 ευρώ και συμφώνησαν να του επιστρέψουν σε έξι μηνιαίες δόσεις το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Συμφωνήθηκε, δηλαδή, να αποδοθεί στον καταναλωτή το συνολικό ποσό των 21.480 ευρώ, υπερδιπλάσιο από αυτό που αρχικά είχε προτείνει η μονάδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!