Την παράταση καταβολής δόσεων οφειλών Μαΐου 2021 ζητά η ΓΣΕΒΕΕ
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Την παράταση καταβολής δόσεων οφειλών Μαΐου 2021 ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Επιστολή προς τους:  Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο και το Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή απέστειλε η Γενική  Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος ( ΓΣΕΒΕΕ) ζητώντας την παράταση της καταβολής δόσεων οφειλών του μηνός Μαΐου 2021  και για τα εστιατόρια (ΚΑΔ. 56.10) καθώς  και  για τις δραστηριότητες παροχής ποτών (ΚΑΔ .56.30).

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ με την Α.1110/17-5-21 απόφασή   του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσης Μαΐου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ για επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. «Θεωρούμε την εν λόγω διευκόλυνση πολύ σημαντική και θετική για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εκείνων που παρά την άρση των περιορισμών είτε ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν είτε υπολειτουργούν. Όπως γνωρίζετε τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες παροχής ποτών ανήκουν στις δραστηριότητες εκείνες που επλήγησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την πανδημία.

Στο ελάχιστο διάστημα που έχουν προλάβει να λειτουργήσουν, σε συνθήκες μάλιστα μερικής κανονικότητας, δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις οι οποίες μάλιστα πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Να σημειώσουμε ότι ακόμα και σήμερα επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, ποσοστό που φτάνει το 20% σε συνδυασμό και με τις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης αντικειμένου (τουρισμός, κέντρα διασκέδασης)» αναφέρει την επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ.

«Ως εκ τούτου παρακαλούμε να συμπεριλάβετε και τα εστιατόρια (ΚΑΔ. 56.10) και τις δραστηριότητες παροχής ποτών (56.30), στην απόφαση παράτασης της προθεσμίας καταβολής δόσης Μαΐου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ» .

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!