Στρέμματα με ελιές & επιδότηση για όσους θέλουν να τα εκμεταλλευτούν

“Είμαι 25 ετών και ενδιαφέρομαι να γίνω νέος αγρότης. Έχουμε κάποια στρέμματα με ελιές, από τα οποία κάποια είναι εκμεταλλεύσιμα και κάποια όχι. Υπάρχει κάποια επιδότηση για να ξεκινήσω; Αν ναι, τι πρέπει να κάνω;”. Στο παραπάνω ερώτημα απάντησε προσφάτως η σελίδα ypaithros.gr, δίνοντας την εξής απάντηση:

Aρκετοί νέοι ρωτάνε για τα προγράμματα των νέων αγροτών και αν θα υπάρχει νέα προκήρυξη στο άμεσο μέλλον. Το πρόγραμμα των νέων αγροτών έτρεξε σε αυτή την προγραμματική περίοδο το 2016, ενώ το 2017 βγήκε μια δεύτερη πρόσκληση σε όσες περιφέρειες δεν απορρόφησαν τους πόρους που τους είχαν διατεθεί κατά την πρώτη πρόσκληση (η οποία είναι σε αξιολόγηση). Με τις δύο αυτές προσκλήσεις, υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του μέτρου και, μάλιστα, η αρμόδια αρχή αναγκάστηκε να κάνει μεταφορά από άλλα μέτρα, ώστε να καλύψει τις σχετικές ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για προκήρυξη του μέτρου για νέους δικαιούχους άμεσα και, κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να περιμένετε τη νέα προγραμματική περίοδο (ή το τέλος της υφιστάμενης) για να μπορέσετε να κάνετε κάποια σχετική αίτηση, δηλαδή από το 2020.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΝΕΟΙ, ΕΛΙΕΣ, ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!