Σταϊκούρας για αναβάθμιση οικονομίας: Στόχος μας η επιστροφή στην κανονικότητα

  • Απο stergios
  • 3 Νοεμβρίου 2019 - 12:05
  • Comments Off

Για εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα των μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας και των μεθοδικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης DBRS.

«Υπάρχει μία νέα Κυβέρνηση με ισχυρή δέσμευση να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ενεργητική διαχείριση του δημοσίου χρέους έχει εδραιώσει την πρόσβαση στις αγορές, αποπληρώνεται το ακριβό μέρος του δανείου του ΔΝΤ, υπήρξε πλήρης άρση των capital controls, ενώ επιπλέον το πρόγραμμα «Ηρακλής» αναμένεται να συμβάλλει στην προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τα «κόκκινα δάνεια» στα χαρτοφυλάκιά τους» προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «το οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει την προσπάθεια, βήμα– βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο DBRS προχώρησε σε αναβάθμιση της προοπτικής της Ελλάδας από σταθερή σε θετική, διατηρώντας το αξιόχρεο της χώρας μας στο ΒΒ (low).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΝΤ, ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, DBRS, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!