Σκυλακάκης: «Όχι» σε κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

Σκυλακάκης: «Όχι» σε κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα

«Δεν μπορώ να εισηγηθώ έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα λόγω σοβαρού ελλείμματος» είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ουσιαστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης έκοψε κάθε συζήτηση για επιπλέον μέτρα στήριξης της κοινωνίας και ειδικά των φτωχών νοικοκυριών.

«Η κυβέρνηση αν θεωρήσει ότι πρέπει να πάρει κάποιο επιπλέον μέτρο, θα το πάρει. Ο αρμόδιος όμως για τη δημοσιονομική πολιτική δεν εισηγείται δαπάνες», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, προσθέτοντας ότι «ολοκληρώσαμε με το επίδομα θέρμανσης».

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση είναι επαρκή μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ παρεμβάσεις θα χρειαστούν πλέον μόνο για τις αρχές του 2022.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «με 7,3% έλλειμμα δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης» ενώ εκτίμησε ότι οι αυξήσεις των βασικών προϊόντων -πλην ρεύματος- θα υποχωρήσουν πριν τον Απρίλιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκτακτου επιδόματος τις γιορτές για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή για ένα νέο κοινωνικό μέρισμα, είπε πως δεν είναι σε θέση να εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε σοβαρό έλλειμμα συνεπώς δεν μπορώ να εισηγηθώ κάποιο επίδομα τις γιορτές σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Ο ρόλος μου είναι αυτός της εγκράτειας. Προτιμούμε να βοηθούμε τα ευάλωτα νοικοκυριά παρά να πάρουμε έκτακτα μέτρα. Έχουμε δώσει ήδη σημαντικές ενισχύσεις» είπε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!