Σκυλακάκης: Κουρεία και αυτοκίνητα οι πρωταθλητές της κανονικότητας

Από πλευράς ταμειακών διαθεσίμων και τιμών ομολόγων η Ελλάδα σε πολύ καλή θέση” δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης στο Θέμα 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “η κρίση με τη μορφή ύφεσης θα υπάρχει ασφαλώς και τους καλοκαιρινούς μήνες”, με το “καλό σενάριο” να θέλει την απώλεια περίπου στο μισό από το 10% που προσφέρει στο ΑΕΠ ο τουρισμός.

Αναφορικά με την πορεία των αξιολογήσεων, η Ελλάδα είναι πάντα στην ώρα της απάντησε ο κ. Σκυλακάκης ,προσθέτοντας ότι η διαφορά είναι ότι “εμείς προσθέτουμε και τις δικές μας μεταρρυθμίσεις”, όπως λχ. η ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Οικονομικών απέδωσε την καλή εικόνα στα ταμειακά διαθέσιμα στο γεγονός ότι εμείς κάνουμε “μια συνετή διαχείριση αυτής της κρίσης”, τονίζοντας ότι σε καλή φάση από πλευράς επαναφοράς στην κανονικότητα είναι τα κουρεία, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και το σέρβις, αντίθετα με την ένδυση και την κλασική εστίαση.

Ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε ακόμη την επόμενη εβδομάδα ρύθμιση για τις επιταγές στις νησιωτικές επιχειρήσεις λόγω της εποχικότητας και των μειώσεων του τζίρου από τον τουρισμό. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, η κυβέρνηση επέλεξε το σύστημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του μέτρου, αφού μοιράστηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ και μένουν 1,4 δις ευρώ να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΟΥΡΕΙΑ, ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!