«Πωλητήριο» στο Smart Park - Ποιοι ενδιαφέρονται για τις συζητήσεις που άνοιξε η REDS - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Μάι
Back

«Πωλητήριο» στο Smart Park – Ποιοι ενδιαφέρονται για τις συζητήσεις που άνοιξε η REDS

Σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές βρίσκεται η διοίκηση της REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στον κλάδο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, αναφορικά με την πιθανή πώληση μέρους ή και του συνόλου του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων. Από την εξέλιξη των εν λόγω διαπραγματεύσεων και κυρίως από το τίμημα που θα εξασφαλιστεί, θα εξαρτηθεί και το πλάνο ανάπτυξης του έτερου μεγάλου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, του ακινήτου της Κάντζας στην Παλλήνη (Κτήμα Καμπά), όπου δρομολογείται η δημιουργία ενός νέου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μεταξύ των ενδιαφερομένων για το Smart Park, βρίσκεται και ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος της Hines, που έχει συστήσει ελληνικό τμήμα ήδη από το 2014, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να έχει εξετάσει, μεταξύ άλλων, την απόκτηση συμμετοχής στην εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Trastor ΑΕΕΑΠ, αλλά και την εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς, χωρίς να υπάρξει πάντως θετική κατάληξη για καμία από τις δύο περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Smart Park είναι πλέον μισθωμένο σε ποσοστό 100%, ενώ καταγράφει και ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, συγκριτικά πάντα με το σύνολο του λιανεμπορίου, καθώς κατά το 2014 η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 15% και ο τζίρος των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 12%. Στο πλαίσιο αυτό, η REDS δρομολογεί και την ανάπτυξη της δεύτερης φάσης της επένδυσης, που προβλέπει την ανάπτυξη επιπλέον 18.000 τ.μ., με έμφαση στην ψυχαγωγία και κυρίως την προσθήκη πολυκινηματογράφων, καθώς υφίσταται συμφωνία με τη Village.

Αναφορικά με την επένδυση στην Κάντζα, εφόσον αυτή προχωρήσει, πιθανότατα αφού εξευρεθεί και στρατηγικός επενδυτής που θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του έργου, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων ετών στη χώρα, κόστους άνω των 200 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018. Συνολικά, θα αξιοποιηθεί έκταση 315 στρεμμάτων, με τη δομήσιμη επιφάνεια να διαμορφώνεται σε 89.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και τα 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα. Οι δε προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν, πλην του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, γραφεία και εστίαση.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στόχος της REDS είναι το νέο κέντρο να αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό και τουριστικό προορισμό της χώρας, με επισκεψιμότητα 12 εκατ. καταναλωτών ετησίως και με τον τζίρο να υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ σε 12μηνη βάση.

Πηγή: «Καθημερινή»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!