Ποιους αφορά η μη καταβολή Φ.Π.Α. στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης (ΦΕΚ)

Η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, με την ΠΟΛ 1023/2017 που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ,  καθορίζει τους όρους και η διαδικασία για τη μη καταβολή ΦΠΑ από τους υποκειμένους στο φόρο που παραδίδουν αγαθά και παρέχουν υπηρεσίες άνευ ανταλλάγματος για την αντιμετώπιση αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της προσφυγικής κρίσης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της περίπτωσης β) της παραγράφου 2 του άρθρου 7 και της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), όπως θεσπίστηκαν με το άρθρο 73 του ν. 4375/2016.

Αναγκαίες προϋποθέσεις είναι τα αγαθά και οι υπηρεσίες που διατίθενται άνευ ανταλλάγματος να προορίζονται για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων που εισρέουν και φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Μεταξύ του δωρητή και του αποδέκτη να συντάσσεται, το αργότερο έως την παράδοση των αγαθών ή την ολοκλήρωση της παροχής των υπηρεσιών, πρωτόκολλο παράδοσης/παραλαβής των αγαθών ή παροχής/λήψης των υπηρεσιών, αντίστοιχα.

ΦΕΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΦΕΚ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!