πασοκ-προαναγγέλλει-φοροκαταίγιδα-α-1186914
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.05.2023 | 15:14

ΠΑΣΟΚ: Προαναγγέλλει φοροκαταίγιδα αυξήσεων 15% στα κέρδη των εταιρειών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την Ελένη Χρονοπούλου που απέδωσε σε σαρδάμ τις δηλώσεις περί αύξησης φόρων, ακόμα ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την αύξηση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και μάλιστα με αύξηση του συντελεστή από το 5% στο 15%, για όσες παρουσιάζουν κέρδος από 100.000 ευρώ και άνω.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως θα υπάρξει φορολόγηση με κλίμακα, δηλαδή θα επιβληθεί φόρος 5% για ποσά έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 μέχρι 100.000 και 10% – 15% για ποσά από 100.000 και άνω.

Όταν ερωτήθηκε ποιο θα είναι συγκεκριμένα το ποσοστό φορολόγησης για τα κέρδη από 100.000 και άνω απάντησε: «τώρα θα παίξουμε την κολοκυθιά» και όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι είναι σοβαρό ζήτημα για έναν επιχειρηματία η διαφορά του 5% από το 15% σημείωσε ότι θα είναι το υψηλότερο ποσοστό που ανέφερε, δηλαδή το 15%.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης που παρευρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής παρατήρησε ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις της μεσαίας τάξης που έχουν κέρδη βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία.

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά θα πρόκειται για «καπέλο» 10% στον φόρο καθώς σήμερα ο συγκεκριμένος συντελεστής βρίσκεται στο 5%.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.