Κόντρα ΟΣΕ-Περιφέρειας Ηπείρου για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας

Το ποσό των 71.340 ευρώ δίνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για τη Διερεύνηση Ανάπτυξης και Κατασκευής Σιδηροδρομικού Δικτύου μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας. Ωστόσο, όπως προκύπτει από ΕΠΙΣΤΟΛΗ που απέστειλαν χθες στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης και της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιος Βούρδας οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί δεν ενημερώθηκαν σχετικά, η αλβανική πλευρά δεν φαίνεται να επιθυμεί, τουλάχιστον προς το παρόν, κάτι τέτοιο! «Τον τρέχοντα μήνα ο ΟΣΕ προσπάθησε να αντιμετωπίσει το θέμα ης σκοπιμότητας διασύνδεσης των δύο σιδηροδρομικών δικτύων (Ελλάδας και Αλβανίας μέσω πρότασης στο πρόγραμμα ΛΟΜΟΝ) που δεν καρποφόρησε επειδή οι Αλβανικοί Σιδηρόδρομοι δεν δέχθηκαν να καλύψουν την απαιτούμενη εθνική συμμετοχή. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να ειδωθεί και ως μία πρώτη ένδειξη της εφικτότητας του εγχειρήματος», τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Με δεδομένο ότι ο Όμιλος ΟΣΕ εδώ και δεκαετίες παρακολουθεί τα θέματα που σχετίζονται με τον Ευρωπαϊκό σχεδιασμό για την ανάπτυξη δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών δικτύων στα Δυτικά Βαλκάνια, θεωρούμε ότι όταν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον σιδηροδρομικό σχεδιασμό στα Βαλκάνια είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη η ενεργή συμμετοχή του Ομίλου (ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ)», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και προσθέτουν:  «Εν κατακλείδι, σας καλούμε να έλθετε σε επαφή μαζί μας, ώστε να εξετάσουμε από κοινού τις εθνικές ανάγκες που εξυπηρετεί το θέμα του Διαγωνισμού σας, και να βρούμε μαζί λύσεις που θα καλύπτουν αυτές τις ανάγκες».

Απαντώντας μέσω της aftodioikisi.gr, στην επιστολή  ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καρχιμάνης υποστήριξε ότι η αλβανική πλευρά όχι μόνο γνωρίζει αλλά και έχει συναποφασίσει για τη συγκεκριμένη μελέτη καθώς η απόφαση ελήφθη από Κοινή Επιτροπή του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας (Intereg – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΟΣΕ, ΑΛΒΑΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!