ΚΕΑ Ιουνίου 2020: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου οι δικαιούχοι

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 30 Ιουνίου 2020 - 10:18
  • Comments Off

Η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Ιούνιο γίνεται σήμερα (30/06) στους δικαιούχους του βοηθήματος.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή γίνεται μετά την έγκριση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα καταβληθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Μάλιστα, η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η καταβολή των χρημάτων έχει αρχίσει από τις βραδινές ώρες της χθεσινής ημέρας (29/06) ώστε να είναι διαθέσιμα σε ΑΤΜ και γκισέ τραπεζών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ανοιχτή στο http://keaprogram.gr ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να συνεχιστεί η παροχή του βοηθήματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΚΕΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΕΑ, ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ ΙΟΥΝΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!