«Κανόνι» στην αγορά: Ποια μεγάλη αλυσίδα κλείνει 46 καταστήματα

Τα Sears ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κλείσουν ακόμη 46 καταστήματα με το brand Sears και Kmart. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 100 καταστήματα που ήδη έκλεισε μέσα στο 2018 η γνωστή εταιρεία.

Όταν το 2005 Sears και Kmart συγχωνεύθηκαν, το κοινό τους δίκτυο έφτανε τα 3.500 καταστήματα. Πλέον έχουν απομείνει 900 και θα ακολουθήσουν και άλλα λουκέτα.

Η Sears έχει χάσει συνολικά 11,2 δισ. δολάρια από το 2010, το τελευταίο χρόνο που κατάφερε να σημειώσει κέρδη και από τότε οι πωλήσεις της έχουν υποχωρήσει κατά 60%. Έτσι πουλάει assets στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει χρήματα.

Επίσης οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει κατά 85% από το προηγούμενο έτος.

Tα εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ «υποφέρουν» από το e-commerce. Μεγάλες εταιρείες στο λιανικό εμπόριο περιορίζουν κατά πολύ τον αριθμό των καταστημάτων τους λόγω της επέκτασης του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και των αλλαγών που παρατηρούνται στις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών. Αλυσίδες όπως τα JCPenny, Macy’s, Sears και Kmart βάζουν λουκέτο σε πολυκαταστήματά τους και στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πέραν της εξάπλωσης του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι επισκέψεις στα εμπορικά κέντρα μειώνονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών επειδή οι καταναλωτές προτιμούν να δαπανούν διαφορετικά το διαθέσιμο εισόδημά τους. Πηγή: fortunegreece.com

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΓΟΡΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΚΑΝΟΝΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!