Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για επαναλειτουργία του Σκαραμαγκά

Το δρόμο για την επαναλειτουργία του Σκαραμαγκά αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ανοίγει η υπερψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας έξι βουλευτών που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του … υπουργείου Άμυνας.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, η τροπολογία δόθηκε για κατάθεση σε βουλευτές, προκειμένου να παρακαμφθεί η πλέον χρονοβόρος διαδικασία της κατάρτισης υπουργικής τροπολογίας, και να εξυπηρετηθεί έτσι ο στόχος της καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, έχει επιτευχθεί συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία κατοχυρώνει και το θέμα των εργαζομένων.

Η τροπολογία προβλέπει ότι οι διαφορές μεταξύ των πληρωμών του Πολεμικού Ναυτικού και των αξιώσεων των ναυπηγικών μονάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα, αίρονται ύστερα από έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, η οποία θα βεβαιώνει την πρότερη αντιστοιχία μεταξύ πληρωμών που έχει καταβάλει το Πολεμικό Ναυτικό και το έργο που έχει εκτελεστεί από την εταιρεία σε συνδυασμό με τις δαπάνες που είναι απαραίτητες για την εκτέλεσή του.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ


Αφήστε μια απάντηση