Καταστήματα ανοιχτά 10 Κυριακές το χρόνο θέλει η τρόικα

Δέκα Κυριακές το χρόνο προτείνει η τρόικα να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις. ¨Όμως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή με την οποία θα υποστηρίζει ότι πρέπει να επιτρέπεται και τις 52 Κυριακές η δυνατότητα να κρατάει ένας έμπορος μικρού μεγέθους την επιχείρησή του ανοικτή εάν το επιθυμεί.

Ωστόσο επειδή η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει την ίδια θέση επί του θέματος, φαίνεται ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός της Βουλής.

Στο μεταξύ η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία τράπεζας για μικρομεσαίων επιχειρήσεων φαίνεται να «έχει σκαλώσει», όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου σημειώνοντας ότι στη πρόσφατη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις ΜμΕ το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους.

Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.

Τέλος, έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου ότι ο υπουργός έχει ζητήσει από την ΕΛΣΤΑΤ να μετράει στους υπολογισμούς της για τον τιμάριθμο και τις προσφορές προϊόντων.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΥΗΜ


Αφήστε μια απάντηση