ΡΟΗ
προηγ επομ

Ευρωπαϊκές πηγές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των πρωτογενών πλεονασμάτων

  • Απο stergios
  • 2 Μαρτίου 2019 - 20:15
  • Comments Off

Ανοιχτό αφήνουν ευρωπαϊκές πηγές το θέμα της επανεξέτασης των πρωτογενών πλεονασμάτων, που είναι υποχρεωμένη να τηρεί η χώρα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «το θέμα των πλεονασμάτων πρέπει να είναι ο «προορισμός» και όχι η «αφετηρία’’»

Στο ίδιο πλαίσιο τονίζουν ότι το «Eurogroup πήρε μέτρα για το χρέος και μας έδωσε μια περίοδο … θερμοκηπίου, χωρίς φόβους για κακό καιρό. Όλα αυτά δένονται ως κομμάτια σε αυτό που λέμε μεταμνημονιακό ορίζοντα της χώρας. Το πως αυτά τα προνομοθετημένα μέτρα σε βάθος χρόνου μπορούμε να τα ξαναδούμε είναι κάτι που θα έχει λογική προορισμού όχι αφετηρίας. Γιατί αν αυτό γίνει αφετηρία πιθανόν να κλονίσει όλο το αφήγημα. Αν είναι ένας εθνικός υπερκομματικός στόχος, που εξυπηρετείται από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας η απάντηση είναι κάπου ανάμεσα”.

Αναφορικά, με την εκταμίευση της δόσης των 950 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, ευρωπαϊκές πηγές υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν δύο – τρεις εκκρεμότητες, που θα πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Πηγή: enikos.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]