Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο μικροσκόπιο 3.800 εταιρείες υγειονομικού υλικού

Από κόσκινο περνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού 3.800 επιχειρήσεις υγειονομικού υλικού  και συγκεκριμένα εταιρίες που εισάγουν ή παράγουν σε χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης,αντισηπτικά μαντηλάκια και αντισηπτικά διαλύματα. Ήδη από το ξέσπασμα της κρίσης έχει ζητήσει στοιχεία από τις επιχειρήσεις ώστε να δει πρακτικές τιμολόγησης σε όλη την πορεία της αλυσίδας αξίας και να δει τυχόν έκνομες συμπεριφορές.

Την έρευνα πυροδότησαν δημοσιεύματα στον τύπο για φαινόμενα ανατιμήσεων αλλά και τις ελλείψεων των εν λόγω προϊόντων,.Αντίστοιχη πρακτική και έρευνες ακολουθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε ορισμένους κλάδους της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Στο μεταξύ η Αρχή προσπαθεί να ξεκαθαρίσει 85 περίπου  εκκρεμείς υποθέσεις που χρονίζουν ήδη από το 2011. Σημειώνεται ότι από το Γενάρη του 2020 έχει συσταθεί ομάδα στην Επιτροπή για την ολοκλήρωση των εκκρεμών υποθέσεων που είχαν εισαχθεί στην Επιτροπή πριν το 2016.

Η ενέργεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά 35% οι εκκρεμείς υποθέσεις μέσα σε έξι μήνες. Επίσης ο μέσος όρος κατά τον οποίο εκκρεμεί μια υπόθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει μειωθεί στο μισό τους τελευταίους 6 μήνες, από 8 έτη που ήταν τον Σεπτέμβριο 2019 σε λιγότερο από 4 χρόνια τον Μάρτιο 2020.

Γιώργος Αλεξάκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!