Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια- Στόχος το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης

Ξανά στο προσκήνιο έρχεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με πρώτο μέλημα την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, προκειμένου να κλείσει τυπικά η δεύτερη αξιολόγηση με το «ξεκλείδωμα» των 800 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτή τη στόχευση, άλλωστε, καταφτάνουν στην Αθήνα σταδιακά από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, αφού η πορεία αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου είναι κομβικής σημασίας για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον των τεχνικών κλιμακίων επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και το ρυθμό αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία τον Ιούλιο εμφανίστηκαν αυξημένα.

Επιπλέον τα τεχνικά κλιμάκια θα προετοιμάσουν και το έδαφος για την επιστροφή των θεσμών.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα μετά το Eurogroup του Οκτωβρίου και τις γερμανικές εκλογές, ενώ θα έχει προηγηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Σε αυτή η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προκειμένου να εκταμιευτεί και η δεύτερη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ η οποία εγκρίθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ, EUROGROUP, ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!