Τετάρτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή δικαιολογητικών -Πότε οι πληρωμές (ημερομηνίες)

Μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου έχουν περιθώριο για να καταθέσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myΘερμανση», τα δικαιολογητικά για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022-2023, προκειμένου να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται έως τα μέσα Ιουνίου.

Αμέσως μετά θα κάνουν αιτήσεις και όσοι καταναλωτές χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση για να ζεσταθούν. Αν και κλείνει, όμως, έτσι ο κύκλος των χορήγησης επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023, σε πολλές περιοχές στη Βόρειο Ελλάδα (Γρεβενά, Κόνιτσα, Φλώρινα κλπ) εξακολουθούσαν και τον Μάιο ακόμα να κάνουν χρήση θέρμανσης, καθώς ο καιρός θύμιζε φθινόπωρο και οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές για την εποχή -και ιδιαίτερα τη νύχτα.

Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου πάντως, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στο myΘέρμανση τα δικαιολογητικά αγορών για καταναλώσεις από 1ης Οκτωβρίου 2022 έως 31η Μαρτίου 2023, εφόσον το παραστατικό πληρωμής έχει ημερομηνία έκδοσης έως και τις 16 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές ολοκληρώνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Αντίστοχα για τους χρήστες τηλεθέρμανσης, επιτρέπεται η καταχώρηση δικαιολογητικών αγορών έως τις 15 Ιουλίου, με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σε αυτούς το ποσό του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 800 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται στα 1.000 ευρώ κυρίως για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Η τελευταία πληρωμή επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου, οπότε και πάνω από 287.000 δικαιούχοι είδαν τα ποσά που δικαιούνταν στους τραπεζικούς τους λογαριασμού.

Μέχρι τώρα το ποσό που έχει καταβληθεί για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 ανέρχεται σε 272,2 εκατ. ευρώ, με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!