Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 800 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι -Πότε τα χρήματα στους λογαριασμούς - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
12
Μάρτιος
Back

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 800 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι -Πότε τα χρήματα στους λογαριασμούς

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν χρονικό περιθώριο για αγορές πετρελαίου, όσοι φορολογούμενοι σχεδιάζουν να ενταχθούν στην λίστα των δικαιούχων που θα λάβουν επίδομα θέρμανσης εντός του Φεβρουαρίου.

Με βάση τον προγραμματισμό από πλευράς υπουργείου Οικονομικών η πληρωμή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου και αφορά τις αγορές καυσίμου που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου και εφόσον προηγουμένως οι δικαιούχοι καταχωρίσουν στην εφαρμογή “myΘέρμανση” της ΑΑΔΕ τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς έως και στις 15 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έχει οριστεί για τις 28 Απριλίου, για τις αγορές καυσίμου που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου και εφόσον επίσης καταχωρηθούν τα παραστατικά αγοράς έως και στις 15 Απριλίου .

Για το φυσικό αέριο, τα παραστατικά αγορών θα καταχωρούνται έως τις 31 Μαΐου για την περίοδο κατανάλωσης από 01/10/2022 έως 31/03/2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβληθεί έως στις 15 Ιουνίου .

Για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, τα δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 01/10/2022 έως 31/03/2023 θα καταχωρούνται έως τις 15 Ιουλίου 2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τις 30 Ιουνίου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου 2023.

Τα ποσά

Τα ποσά του επιδόματος κυμαίνονται μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο. Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α. ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται μέχρι και 1.600 ευρώ.

Τη φετινή χειμερινή σεζόν ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν το επίδομα θα φτάσει το 1,3 εκ. έναντι από 827.576 πέρσι.

Ποιοι κόπηκαν

Στο μεταξύ, πρόβλημα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ορισμένοι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν δήλωσαν σωστά τον αριθμό IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ή τον αριθμό παροχής ρεύματος της κατοικίας τους.

Οι σχετικές αιτήσεις απορρίφθηκαν καθώς η  εφαρμογή της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» δεν δέχεται διορθώσεις λαθών που έγιναν κατά τη συμπλήρωση των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!