Επένδυση Σκουριές: Στην κόψη του ξυραφιού κυβέρνηση και ELDORADO

Σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια κινούνται πλέον κυβέρνηση και ELDORADO GOLD αναφορικά με την επένδυση της καναδικής πολυεθνικής. Το χρονικό ορόσημο της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου πλησιάζει και σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η εταιρεία παραμένει σταθερή στο πλαίσιο της επίλυσης των εκκρεμοτήτων που απομένουν ακόμη και αφορούν κυρίως την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Από την άλλη πλευρά, τη γραμμή της διαιτησίας επιλέγει σταθερά η ηγεσία του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως τη βασική της θέση στο μέτωπο της εμπλοκής που έχει προκύψει με την ELDORADO GOLD και την επένδυσή της στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η εφημερίδα, η θέση του ΥΠΕΝ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη και όπως τονίζεται η διαδικασία της διαιτησίας είναι ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση όλων των ζητημάτων, καθώς προβλέπεται και από τη σύμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο φιλοδοξεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που απορρέουν από την σύμβαση, αναφορικά με τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο καθώς και τη διασφάλιση του οφέλους του ελληνικού Δημοσίου.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας και την κάθοδό τους σήμερα το πρωί στην Αθήνα για κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διεκδικώντας τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ELDORADO GOLD, ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!