Παρασκευή
26
Μάι
Back

Δώρο Πάσχα 2022: Πότε καταβάλλεται

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του Δώρου Πάσχα  2022.

Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου υποχρεούται οι εργοδότες να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα 2022 στους μισθωτούς εργαζόμενους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Δώρο Πάσχα 2022 τα εξής:

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στους δικαιούχους. Ωστόσο ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να το  καταβάλει και νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή .

Ποιοι παίρνουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα

Όσοι έχουν εργαστεί από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου του 2022 θα λάβουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα

Ποιοι δεν παίρνουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα

Εάν οι εργαζόμενοι δούλεψαν λιγότερο από το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε γιατί προσλήφθηκαν αργότερα είτε γιατί απολύθηκαν είτε γιατί άλλαξε κάτι στην εργασιακή σχέση τότε θα πάρουν την αναλογία του Δώρου.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ, να υπολογίσουν μόνοι τους το ύψος του ποσού που δικαιούνται, στον εξής σύνδεσμο: www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!