ΑΒ Βασιλόπουλος: Με κρούσμα κορωνοϊού η λειτουργία καταστήματος -Καμία απολύμανση!

"ΑΒ Βασιλόπουλος" ζήλεψε "Σκλαβενίτη": Ποια προϊόντα δίνει 1+1 δώρο (έντυπο)

Την απόκρυψη κρούσματος κορωνοϊού σε κατάστημα του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών. Υπαλλήλων Λέσβου. Όπως τονίζει: «Το κατάστημα του Καρά Τεπέ λειτούργησε την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Παρασκευή διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα, χωρίς καμία ενημέρωση σε εργαζομένους και κοινό με ξεκάθαρη πρόθεση να συνεχίσει να κερδοφορεί βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία! Αίσθηση προκαλεί ότι παραβιάστηκαν μέχρι και τα υποτυπώδη πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αφού ούτε καν απολύμανση στους χώρους του καταστήματος δεν έγινε, απόδειξη ότι είναι αδίστακτοι απέναντι σε εργαζομένους και κοινό», προσθέτει.

H καταγγελία έρχεται ως συνέχεια άλλων σε Lidl  και «Σκλαβενίτη»  αλλά και ενόψει της αυριανής συνέντευξης Τύπου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Καταγγέλλουμε την άνευ προηγουμένου για το νησί αυθαιρεσία της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Το κατάστημα του Καρά Τεπέ λειτούργησε την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Παρασκευή διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα, χωρίς καμία ενημέρωση σε εργαζομένους και κοινό με ξεκάθαρη πρόθεση να συνεχίσει να κερδοφορεί βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία!

Αίσθηση προκαλεί ότι παραβιάστηκαν μέχρι και τα υποτυπώδη πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αφού ούτε καν απολύμανση στους χώρους του καταστήματος δεν έγινε, απόδειξη ότι είναι αδίστακτοι απέναντι σε εργαζομένους και κοινό.

Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζει η εργοδοσία είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους.

Είναι ανησυχητικό ότι την ίδια ώρα που ανακοινώναμε προχτές την αύξηση κρουσμάτων σε χώρους εργασίας, δουλεύαν συνάδελφοι μας και ψώνιζε κόσμος σε μια επιχείρηση που συνειδητά απέκρυψε κρούσμα!

Από που και ως που η εργοδοσία αντικατάστησε τον αρμόδιο φορέα σε βάρος των εργαζομένων και αποφάσισε για την λειτουργεία του καταστήματος χωρίς να έχει υπάρξει απολύμανση του χώρου;

Από που και ως που η εργοδοσία δεν ενημερώνει για τα κρούσματα τους εργαζομένους;

Από που και ως που η εργοδοσία προχωράει σε ιχνηλάτηση και κρίνει από μόνη της, ποιοι και πόσοι συνάδελφοι θα βγουν σε προληπτική καραντίνα;

Απαιτούμε:

Την άμεση απολύμανση σε όλους του χώρους του καταστήματος. Με έξοδα της εργοδοσίας να γίνουν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζομένους.

Να παραμείνει κλειστό το κατάστημα μέχρι την εμφάνιση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ. Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά για εκείνες τις ημέρες που δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στην εργασία τους.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΟΥΣΜΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]