Αισιοδοξία για τα τουριστικά έσοδα του 2017

Μπορεί τα έσοδα στον τουρισμό για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 διαμορφώθηκαν στα 11.781 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η ΤτΕ, ωστόσο οι παράγοντες του τουρισμού εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την νέα χρονιά.

Όπως δηλώνει μέσω twitter ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχει- ρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης. «Η πορεία κρατήσεων 2017 δείχνει σημαντική δυναμική αύξησης αφίξεων αλλά και εσόδων. Κίνδυνοι: Μη συμφωνία, Τουρκία, προσφυγικό, υπερφορολόγηση» συμπληρώνει ο κ. Ανδρεάδης.

Ο πήχης των εσόδων του 2015 ήταν στα επίπεδα των 14.126 εκατ. ευρώ έτσι για να γίνει υπέρβαση τους τρεις τελευταίους μήνες θα πρέπει να συγκεντρωθούν έσο- δα ύψους 2.345 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση, πάντως, με τα στατιστικά παραμένει η έρευνα συνόρων της ΤτΕ  είναι το μοναδικό εργαλείο καταγραφής των εσόδων και άλλων δεδομένων. Ωστόσο υπάρχει ένας προβληματισμός που εντείνεται κάθε φορά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων καθώς το δείγμα που χρησιμοποιεί (40 χιλιάδες) σε σχέση με τη διασπορά του σε χώρο (πύλες εισόδου) και χρόνο (12μηνο) ενδεχομένως να αφήνει εκτός καταγραφής πολλά χρήσιμα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένα τα διαθέσιμα εργαλεία, η χτεσινή ανακοίνωση για τη μείωση των εισπράξεων έρχεται να διορθώσει επί τα χείρω τις αρχικές ανακοινώσεις του Νοεμβρίου.  Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εννεάμηνου που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος τον προηγούμενο Νοέμβριο την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 5,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 12.085 εκατ. ευρώ. Χθες προστέθηκε ένα επιπλέον έλλειμμα 304 εκατ. ευρώ.

πηγή: reporter.gr

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 2017, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!