ΑΑΔΕ: Κυνήγι για τα «μαύρα» εισοδήματα

Μαύρα εισοδήματα ‘‘κυνηγά’’ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου εντοπισμού αδήλωτων κεφαλαίων που φοροδιαφεύγουν. Σε μια εβδομάδα μάλιστα σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για όσους ‘‘κρύβουν’’ εισοδήματα εκτός συνόρων, ενώ φορολογούνται στην Ελλάδα.

Οι τράπεζες, με νεότερη απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν προθεσμία έως την προσεχή Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ συγκεκριμένα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών.

Επισημαίνεται ότι έως το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να σταλούν και στην Αθήνα τα πρώτα στοιχεία καταθέσεων, καθώς και άλλα κινητής περιουσίας φορολογικών κατοίκων Ελλάδας που βρίσκονται σε 54 χώρες του εξωτερικού, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 θα ακολουθήσουν και άλλες 30 χώρες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΝΗΓΙ, ΑΑΔΕ, ΜΑΥΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!