Πειθαρχικό έλεγχο του δημάρχου Τριφυλίας ζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε αναφορά σχετικά με την όχληση του Γυμνασίου και του Λυκείου Γαργαλιάνων από τη λειτουργία δυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), τα οποία λειτουργούν σε πεζοδρόμιο δίπλα στο σχολικό συγκρότημα.

Η Αρχή διαπίστωσε την επί σειρά ετών μη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς και τη μη επιβολή κυρώσεων από τον Δήμο. Αφού εξάντλησε τις διαμεσολαβητικές της προσπάθειες, διαβίβασε την υπόθεση στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου Τριφυλίας, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Τέλος, με πόρισμα που απέστειλε στους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων πρότεινε την επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ΚΥΕ, ιδίως ως προς τις περιπτώσεις που γειτνιάζουν με υφιστάμενες σχολικές μονάδες. Αναμένεται η ανταπόκριση των ανωτέρω Υπουργείων.

Δείτε το σχετικό Πόρισμα 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, DEPT-Α, ΟΧΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!