Σε δίκη 10 στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ

Την παραπομπή σε δίκη 10 υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ που ήταν μέλη των επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής και διαπίστωσης ή μη ποσοτικής απόκλισης του έργου «Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Βόλου», που είχε εκτελέσει η ΕΡΓΗΛ και είχε ολοκληρωθεί το 2007, προτείνει η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πράξης της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, για την παραλαβή του έργου, μετά από μήνυση που κατέθεσε η ΕΡΓΗΛ το 2018, η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε και η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία, που προτείνει οι 10 κατηγορούμενοι να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή και τα υπηρεσιακά στελέχη θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το επόμενο διάστημα.

Τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ κατηγορούνται ότι με τις ψευδείς βεβαιώσεις τους (ότι το έργο που εκτελέστηκε από την ΕΡΓΗΛ ήταν μικρότερο από αυτό που συμφωνήθηκε αρχικά) προσπάθησαν να προκαλέσουν ζημιά σε βάρος τρίτου, που υπερβαίνει στις 120.000 €, και για το λόγο αυτό κατηγορούνται για κακούργημα.

Η ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει ότι το έργο που έκανε η ΕΡΓΗΛ υπολείπονταν τόσο σε υλικά όσο και σε εκσκαφές κατά 50% και υπάρχει διαφορά στα χρήματα που πληρώθηκε που πρέπει να συμψηφιστεί με την οφειλή, αλλά η τεχνική εταιρία υποστηρίζει ότι ολοκλήρωσε το έργο με βάση τη σύμβαση που είχε υπογραφεί και έχει κερδίσει τρεις υποθέσεις στον Άρειο Πάγο, τρεις στο Πενταμελές Εφετείο και τέσσερις στο Τριμελές Εφετείο.

Μετά τις δύο αρνητικές εντολές πληρωμής από τη ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ για ποσό περίπου 5 εκ. €, σήμερα η υπόθεση βρίσκεται ξανά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η εταιρία πέτυχε να κάνει κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ ή ακόμη και εις χείρας τρίτων, έναντι του ποσού που έχει να λαμβάνει από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου. Πηγή: magnesianews.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΚΗ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΔΕΥΑΜΒ, DEPT-Α


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!