ζαχαροπλαστεία-κωνσταντινίδη-στα-δ-540115
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.11.2019 | 13:13

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη – Στα δικαστήρια τα δύο αδέρφια

Αναζωπύρωση της διαμάχης σημειώνεται στη γνωστή οικογένεια ζαχαροπλαστών από τη Λάρισα μεταξύ των αδελφών Γρηγόρη και Θεόδωρου Κωνσταντινίδη (ύστερα από την περσινή, προσωρινή όπως αποδείχθηκε, ανακωχή) με επίκεντρο την επέκταση και του δεύτερου στην Αθήνα με δικά του καταστήματα.

Ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, αποκάλυψε στο thessaliaeconomy.gr, πως οι δυο τους οδηγούνται στα δικαστήρια ύστερα από μήνυση του Γρηγόρη. Σημείωσε δε ότι είχαν προηγηθεί ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά του μηνυτή τα οποία απέρριψε το Πρωτοδικείο Αθηνών στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη, η δεύτερη περίοδος αντιπαράθεσης ξεκίνησε όταν τον Ιούλιο του 2019 άνοιξε κατάστημα στον Δήμο Χαλανδρίου, και συγκεκριμένα στην οδό Αγ. Παρασκευής 101, ο γιος του Μάρκος που εκπροσωπεί την 4η γενιά της οικογένειας, και είναι ενταγμένος στην αλυσίδα καταστημάτων του Θεόδωρου.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης κατέθεσε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα υποστηρίζοντας από την πλευρά του ότι δημιουργείται σύγχυση στους καταναλωτές και ζητώντας να αλλάξει το καφέ χρώμα του κουτιού των καταστημάτων σε κίτρινο, ενώ αμφισβήτησε την ποιότητα των προϊόντων της αλυσίδας του αδερφού του.

Ο μηνυόμενος αντέταξε ότι το καφέ χρώμα προήλθε ύστερα από τη συμφωνία τους το 2018, βάσει της οποίας όλα τα δικά του καταστήματα χρωματίστηκαν με καφέ χρώμα. Υπερασπίστηκε επίσης την ποιότητα των πωλούμενων προϊόντων από την αλυσίδα καταστημάτων του στηριζόμενος στο επιχείρημα πως οι δύο αλυσίδες χρησιμοποιούν τους ίδιους προμηθευτές πρώτων υλών και εξοπλισμού.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του στις 8 Νοεμβρίου 2019 απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει η εταιρεία του Γρηγόρη κρίνοντας ότι δεν υπήρχε επείγον κίνδυνος συγχύσεως του καταναλωτικού κοινού και όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης τον Φεβρουάριο του 2020.