υπόθεση-τοπαλούδη-το-μεσημέρι-η-απόφα-653701
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2020 | 08:14

Υπόθεση Τοπαλούδη: Το μεσημέρι η απόφαση του δικαστηρίου

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Χθες, Πέμπτη, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, νωρίτερα έκανε λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της  Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη του. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες;  Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη συγκλόνισε περιγράφοντας τις στιγμές που έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της δίκης για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της κόρης του.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης μίλησε το πρωί της Πέμπτης για την αγόρευση της εισαγγελέως στην υπόθεση Τοπαλούδη, για το πώς ένιωσε ακούγοντάς την αλλά και για τα λουλούδια που της πρόσφερε.

«Την περισσότερη ώρα της αγόρευσής της, απρόθυμα βέβαια, έκλαιγα με λυγμούς γιατί εκτός από το νομικό περιεχόμενο είχε και το ανθρώπινο», είπε ο κ. Τοπαλούδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία», είπε ο πατέρας της Ελένης και εξήγησε ότι η ιδέα να της προσφέρουν λουλούδια ήταν της συζύγου του.

Στην ερώτηση αν ένιωσαν δικαιωμένοι από την αγόρευση της εισαγγελέως, ο κ. Τοπαλούδης απάντησε:

«Στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική», απάντησε και εξήγησε ότι μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία η δικαστική διαδικασία, αλλά εκείνοι έχουν να βαδίσουν «έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τοπαλούδης, πρόσθεσε: «δυστυχώς τα άτομα μην τα χαρακτηρίσω διαφορετικά δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προσέφεραν τόσο απλόχερα στην οικογένειά μου».

Περιμένει να τους επιβληθούν οι ανώτερες ποινές που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, επεσήμανε, ωστόσο πρόσθεσε, δεν υπάρχει ποινή που πρέπει για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα.

«Την Ελένη μας, την βασάνισαν, την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν», τόνισε και σημείωσε ότι για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια.

«Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω».