υπόθεση-μαρκέλλας-το-κόλπο-ξύρισ-789537
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.06.2020 | 21:28

Υπόθεση Μαρκέλλας: Το “κόλπο”… Ξύρισε το κεφάλι της η «κοκκινομάλλα»

Σε εξέλιξη είναι το αστυνομικό θρίλερ στη Θεσσαλονίκη για την απαγωγή της μικρής Μαρκέλλας. Η αστυνομία έχει ήδη προσαγάγει την κοκκινομάλλα που φέρεται να πήρε το παιδί και συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την έρευνα προκειμένου να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η «κοκκινομάλλα» προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, ώστε να μην την εντοπίσουν γνωρίζοντας, προφανώς, πως υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το ρεπορτάζ, η γυναίκα «είχε σχεδόν ξυρίσει το κεφάλι της», προκειμένου να μην εντοπιστεί, πράγμα που δεν συνέβη. Το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές την εντόπισαν στην Παραλία της Κατερίνης, όπου, μάλιστα, είχε πάει και είχε νοικιάσει ένα μικρό δωμάτιο προ τριών ημερών.

Αυτό που απασχολεί, πλέον, τις αρχές είναι να καταλήξουν στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα, που βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση απαγωγής του μικρού κοριτσιού και να διαπιστώσουν τα κίνητρα της ενέργειάς τους.

Στο μεταξύ, η αστυνομία εξετάζει άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον της μικρής και θεωρείται ως πρόσωπο-κλειδί, τόσο για την υπόθεση της απαγωγής, όσο και για το οικογενειακό παρελθόν της 10χρονης.
Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη της «κοκκινομάλλας»

Όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα έφυγε από τη Θεσσαλονίκη αμέσως μόλις αφέθηκε ελεύθερη η μικρή Μαρκέλλα. Τότε, πήγε στην παραλία της Κατερίνης, όπου και την έπιασαν σήμερα οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το λάθος που έκανε η γυναίκα ήταν ότι κάλεσε ταξί το πρωί του Σαββάτου, για να την πάει στην Κατερίνη. Κάμερες έχουν καταγράψει την γυναίκα να μπαίνει στο ταξί.

Ταυτόχρονα, η μικρή Μαρκέλλα ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η γυναίκα που την κρατούσε μάλλον θα έφυγε ταξίδι γιατί ετοίμαζε τη βαλίτσα της… Κάπως έτσι, οι αστυνομικοί συνδύασαν τα στοιχεία και οδηγήθηκαν στα ίχνη της ύποπτης…

Η συγκεκριμένη γυναίκα εντοπίστηκε σε παραλία της Πιερίας και οδηγήθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστή στην Μαρκέλλα και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο παρελθόν έμενε στην ίδια γειτονιά με το κορίτσι.
Τα ναρκωτικά

Στο μεταξύ, αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε η αποκάλυψη πως στο αίμα της 10χρονης Μαρκέλλας εντοπίστηκαν ουσίες από κοκτέιλ ναρκωτικών.

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από τiς δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα», χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε το κορίτσι αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Φυσικά, η ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων θα αποκαλύψει αν οι ουσίες χορηγούνταν στο κορίτσι πριν το συμβάν της περασμένης Πέμπτης ή αν της τα έδωσε κάποιος κατά τη διάρκεια των 44 ωρών που αναζητούταν.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Χθες, στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, από την οποία ζήτησε και έλαβε ακρόαση, βρέθηκε συνοδεία της δικηγόρου του ο αδελφός της Μαρκέλλας. Δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει την επιμέλειά της σε περίπτωση που το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής κριθεί ακατάλληλο.

Σε δηλώσεις της μετά την ακρόαση η συνήγορός του Ανθούλα Ανάσογλου ανέφερε πως θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών να δοθούν απαντήσεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής, ενώ επισήμανε πως προέχει από εδώ και στο εξής να είναι καλά το παιδί. «Είχαμε μια ακρόαση από την εισαγγελέα Ανηλίκων και μάλιστα είχαμε μια μεγάλη συζήτηση.

Είναι απόφαση του αδελφού και της υπόλοιπης οικογένειας που εκπροσωπώ οι δηλώσεις να γίνονται από μένα επειδή πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ένα ανήλικο κοριτσάκι και όλα πρέπει να βρίσκονται σε μυστικότητα μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, από την προανάκριση μέχρι και την ανάθεση της επιμέλειας αν τυχόν κριθεί ακατάλληλο το περιβάλλον της οικογένειας.

Από εκεί και πέρα, προετοιμάζουμε μια έρευνα, εξετάζεται το περιβάλλον, προτάσσουμε πάνω από όλα το σπίτι στο οποίο ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, το οποίο είναι το σπίτι της γιαγιάς, και ζητήσαμε και άδεια να την επισκεφθούμε στο νοσοκομείο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν», σημείωσε, τονίζοντας πως το σημαντικότερο όλων είναι η ηρεμία του παιδιού.