υπόθεση-γρηγορόπουλου-13-χρόνια-κάθειρ-662364
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.07.2019 | 17:03

Υπόθεση Γρηγορόπουλου: 13 χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα αλλά αποφυλακίζεται (φωτο)

Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που αν και κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός φυλακής, λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όμως, του αναγνωρίστηκε, λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα το ελαφρυντικό του  πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί πλέον να υποβάλλει αίτημα να βγει εκτός φυλακής.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις εξέφρασε η πολιτική αγωγή, με τους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκο Κωνσταντόπουλο να προαναγγέλλουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. Το δικαστήριο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το πρωτόδικο δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Aθώος λόγω έλλειψης διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο «συνοδός» του Βασίλης Σαραλιώτης. Ο ειδικός φρουρός βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε 10ετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την απόφαση του Εφετείου που τον έκρινε αθώο.

kork02
kork03