κοινωνικό-μέρισμα-νέες-διαμαρτυρίες-556905
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.12.2018 | 19:16

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέες διαμαρτυρίες στην aftodioikisi.gr -Ποιοι οι λόγοι αποκλεισμού

Νέες διαμαρτυρίες δικαιούχων Κοινωνικού Μερίσματος, φτάνουν στην aftodioikisi.gr, με τους συγκεκριμένους πολίτες να κάνουν λόγο για αδικίες ή αδυνατούν να εντοπίσουν τον λόγο αποκλεισμού τους.

Αναλυτικότερα, οι καταγγελίες e-αναγνωστών μας:

1. «Καλησπέρα σας.Δεν εργάζομαι,δεν έχω εισοδήματα,έκανα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα κ ενώ εγκρίθηκε κ χθες περίμενα να πάρω το βοήθημα μου την απορριψανε με την αιτιολογία ότι δεν διαμένω στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια.Εχω κάνει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια κ το 2013 εκτός από το 2014 που το μισό έτος ήμουν εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ κ που δεν είχα χρήματα ούτε να πληρώσω τον λογιστή.Το θεωρώ τεράστια αδικία για ανθρώπους που δεν έχουν καν χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα να τους απορρίπτουν κ να παίρνουν το βοήθημα κάποιοι που έχουν τεράστια εισοδήματα κ απλά δεν τα δηλώνουν.Ευχαριστω πολύ!

2. «Εχω ενα προβλημα σχετικα με το κοινωνικο μερισμα. Ο λογιστης μου καταλαθος ειχε ξεχασει να περασει την αναπηρια του παιδιου μου στην τελευταια δηλωση. Εγω βεβαια δεν το ειχα καταλάβει. Τωρα που εκανα την αιτηση το εψαξα. Πηγα στην εφορια εκανα τροποποιητική δηλωση και πληρωσα κ πρόστιμο.το ταξις ειναι ενημερωμενο αλλα η πλατφορμα του μερισματος δεν περνει αλλαγες.δεχεται δηλωσεις μεχρι κ 31-10-18. Ενω πληρωσα προστιμο κ δικαιουμαι το επιδομα και δεν το περνω. Εχω παει παντου κ Όλοι μου λενε πως δεν θα το παρουμε. Μηπως γνωριζεται αν αλλαξει κατι? Τα χρηματα ειναι αμεση αναγκη κ για ενα λαθος δυστυχως το πληρωνω εγω.. εχω 2 παιδια κ το αγορακι μου ειναι στο φασμα του αυτισμου με πολλα εξοδα για θεραπειες που παρακολουθει.σας παρακαλω πολυ αν γινεται κατι που μπορειται να μας βοηθήσετε γιατι ειναι αναγκη. Για ολα τα παραπανω υπαρχουν ολα τα εγγραφα που το αποδεικνύουν.επισης η αναπηρια μπορει να αποδειχθει κ απο το προνιακο επιδομα που λαμβανει το παιδι. περυσι το ειχαμε λαβει κανονικα.

3. «Γεια σας, ειμαστε οικογενεια 4 ατομων (εγω η γυναικα μου και τα 2 παιδια μου) καναμε αιτηση απ τους πρωτους μολις ανοιξε και εγκριθηκε, ομως δεν μας πιστωθηκαν τα χρηματα.. χθες το απογευμα στην κατασταση ελεγε εγκεκριμενη προς πιστωση και μετα αλλαξε σε εγκεκριμενη! τι εχει συμβει; ποτε θα πληρωθει; Εχω βαλει το ΙΒΑΝ της γυναικας μου και ειμαι συνδικαιουχος. και παρατηρησα μια επισημανση στην πλατφορμα που λεει: “Η συσχέτιση του IBAN με τον ΑΦΜ του αιτούντα δεν μπόρεσε να επαληθευθεί” Αρα τι πρεπει να κανω; να την ακυρωσω και να κανω νεα; η να περιμενω να πληρωθει την Παρασκευη και αν οχι τοτε να κανω νεα;»

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr:

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα αδικία με την ανάπηρη μητέρα της καταγγέλλει αναγνώστρια της aftodioikisi.gr

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα καταγγελία στην aftodioikisi.gr -Γιατί απορρίπτεται 29χρονη