ξέσπασε-ο-πατέρας-του-βασίλη-μάγγου-ο-800160
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2020 | 14:02

Ξέσπασε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου: «Ο γιος μας εξευτελίστηκε και κατέρρευσε η ψυχική του υγεία»

Ξέσπασε μέσα από προσωπική του σελίδα στο facebook, ο πατέρας του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση στον Βόλο.

Ο πατέρας του 26χρονου ακτιβιστή από το Βόλο, ξεσπά για το χαμό του παιδιού της και, όπως καταγγέλλει, «μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία».

Ο νεαρός την προηγούμενη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τους γονείς του. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο, δεν διαπίστωσαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του Βασίλη Μάγγου, η οικογένειά του, επανέρχεται με νέα ανάρτηση στο Facebook:

«Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε. Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία. Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος. Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του.

Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη. Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη!

Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου».

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/muddy.waters.3785/posts/2745536832359308