αν-μας-ξαναδείτε-δεν-θα-ναι-για-καλό-766611
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2020 | 12:00

«Αν μας ξαναδείτε δεν θα ‘ναι για καλό»: Ο λόγος που θα «επιστρέψει» ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στις 31 Μαΐου έπεσαν οι τίτλοι τέλους της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι δύο άνδρες ενημέρωναν καθημερινά τους πολίτες για την πορεία του ιού αλλά και τα νέα έκτακτα μέτρα. Κατά την τελευταία του ενημέρωση αμφότεροι σημείωσαν ότι αν τους ξαναδούμε στις οθόνες μας και πάλι δε θα είναι για καλό. Η περίεργη αυτή αναφορά φαίνεται να επαληθεύεται τα τελευταία 24ωρα.

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων καθημερινά φέρνει συνεχή καμπανάκια στην κυβέρνηση που ψάχνει να βρει τρόπους προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του instanews.gr στην κυβέρνηση σκέφτονται να επαναφέρουν την καθημερινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου οι πολίτες να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο μεταξύ υπήρξε και άλλη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε μεταξύ άλλων συνεχείς ελέγχους παντού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον Προμαχώνα όπου μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί και τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα. Σημειώνεται ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε την Τρίτη θα προτείνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Είναι ακόμη ένα μέτρο που προτείνεται για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια. Αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ιχνηλάτησή του και τον εντοπισμό των επαφών τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μέτρα δε θα σταματήσουν εδώ, ιδιαίτερα αν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε αυξητική τάση.