Βαυαρία: Ανακοίνωσε ότι αγοράζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Δημοσκόπηση: Το 62% των Ρώσων αρνείται το εμβόλιο Sputnik-V

Σε κανονική «ανταρσία» κόντρα στην πολιτική της Ε.Ε. για τα εμβόλια κατά του COVID-19 προχωρεί η Βαυαρία, η οποία αγοράζει… ρωσικά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Γερμανίας, Μάρκους Ζέντερ, η Βαυαρία κατέληξε σε προκαταρτική συμφωνία με εταιρεία στην πόλη Ιλερτίσεν, για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

«Αν το Sputnik-V εγκριθεί στην Ευρώπη, τότε η Βαυαρία θα λάβει επιπλέον δόσεις για εμβολιασμό -πιστεύω ότι υπάρχουν 2,5 εκατ. δόσεις- προκειμένου να αυξήσει τις δυνατότητές της για εμβολιασμό» είπε ο Ζέντερ στο υπουργικό συμβούλιο του κρατιδίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ, το εργοστάσιο στο Ιλερτίσεν θα αρχίσει να παράγει το εμβόλιο με άδεια της ρωσικής εταιρείας που το δημιούργησε. Υπενθυμίζεται ότι και η Αυστρία έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Ρωσία για το εμβόλιο αυτό.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΒΑΥΑΡΙΑ, SPUTNIK V


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!